PLE DE DIA 27 DE NOVEMBRE DE 2023

Last Updated: desembre 5, 2023By

Dilluns, dia 27 de novembre, es va celebrar un Ple Extraordinari del Consell Escolar de les Illes Balears de manera presencial i també per videoconferència a la FELIB de Palma

.

Vàrem comptar amb la presència del conseller d’Educació i Universitats, el Sr. Antoni Vera Alemany que va venir acompanyat del seu equip: el Sr. Ismael Alonso, director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, el Sr. Mateu Suñer, director de l’Ibisec, la Sra. Neus Riera, directora de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, la Sra. Pilar Guasp, Secretària General, el Sr. Salvador Ruíz, director general de Personal Docent, el Sr. Rafel Maura, director general de Formació Professional i de Formació Permanent del Professorat, la Sra. Mª Àngels de Haro, directora de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques i el Sr. Antoni Alcover, director general d’Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors.

La presidenta va obrir la reunió donant la benvinguda a tots i totes les assistents i va informar de diferents activitats, com el Cicle de seminaris web que començarà avui amb la ponència de Neus Sanmartí i Isabel Murcia que dur per títol “Criteris i eines per a una avaluació competencial”; el mes de desembre, Aina Amengual i Belén Alvite ens donaran eines i estratègies per tractar l’assetjament escolar. També comptarem amb ponents de luxe com Fernando Trujillo i David Bueno que parlaran sobre competència digital i neurociència i per finalitzar el Cicle, Carme Pinya i Francesca Salvà ens explicaran com prevenir l’abandonament a l’FP. L’organització del Cicle de seminaris web queda configurat de la següent manera:

A continuació, la presidenta va informar del Congrés “Balears per la inclusió” que es va celebrar a Menorca els dies 20 i 21 d’octubre en col·laboració amb altres entitats i en el qual es presentaren diferents ponències a càrrec d’experts en la temàtica com Silvana Corso, docent, pedagoga i autora argentina, especialista en inclusió educativa; Joan Jordi Muntaner, doctor en pedagogia per la UIB, i altres ponents de prestigi. També es varen fer grups de treball i es va projectar el documental ”Quererla es crearla”. Aquestes jornades varen ser molt profitoses i es va crear un espai per dialogar, aprendre i compartir experiències per millorar l’educació inclusiva en les nostres illes.

Seguidament, la presidenta va informar de la seva participació al I Congrés sobre Prevenció en Justícia que es va celebrar a Madrid i que va ser molt interessant, ja que es va fer èmfasi en la importància de la prevenció en els centres educatius i en les famílies com a primera barrera per prevenir la violència de gènere, l’assetjament escolar, la xenofòbia, la cyberdelinqüència i la discriminació, per conviure en una societat més justa.

D’altra banda, també va comentar que des del CEIB vàrem intentar que els centres es fessin ressò del 17N, Dia de l’Estudiant, mitjançant la difusió d’un cartell i un vídeo editat per l’ocasió amb l’objectiu d’animar l’alumnat a realitzar alguna activitat relacionada amb aquest dia tan especial.

A continuació, la presidenta va informar a tots els assistents al Ple que l’ISE 21/22 està acabat i aviat es podrà convocar la Comissió específica temporal per a la seva revisió.

Després es va procedir a la constitució del nou Ple. La presidenta va nomenar els consellers i conselleres que han renovat als quals se’ls va fer entrega de les seves credencials i a continuació es varen formar les meses per elegir els components de la nova Comissió Permanent.

Seguidament, la presidenta va donar la paraula al conseller d’Educació i Universitats, el Sr. Antoni Vera, qui va presentar i explicar amb detall els Pressupostos per a l’any 2024.

Podeu seguir la seva intervenció al següent audio:

https://youtu.be/x9F5LvhjN2U?si=BqYoI0qf7Y-tqnQb

A continuació els consellers i conselleres varen poder exposar les seves preguntes i reflexions sobre l’exposat pel conseller i altres temes d’especial importància, establint-se el necessari debat per donar a conèixer el parer de la comunitat educativa representada al CEIB.

Per finalitzar, la Presidenta va manifestar el seu agraïment al Conseller d’Educació i Universitats per respondre a totes les qüestions plantejades, a tots els titulars de les diferents Direccions Generals i als consellers i conselleres, per la seva presència al Ple.