2n WEBINAR: “Cap a un currículum competencial”

  El dijous passat seguirem amb el Cicle de Webinars CEIB 2021/22 

 

“Aprenentatges i reflexions compartides” – Vàrem comptar amb uns ponents de luxe, en Antoni Salvà, na Guida Al·lès i na Mònica Domínguez que ens varen guiar des de diferents punts de vista com dirigir-nos “Cap a un currículum competencial”. Varen compartir amb tots els assistents  estratègies, eines i reflexions per poder aplicar el currículum competencial a l’aula. 

 

Una trobada formativa, molt enriquidora, il·lusionant i engrescadora, que juntament amb l’èxit de la convocatòria i l’alta participació fa que, en el CEIB ens sentim cada vegada més compromesos i il·lusionats amb la nostra tasca.

 

Josefa Costa Tur – presidenta del CEIB

 

Us fem un petit resum: 

 

Joana Mª Mas, presidenta de l’associació de directors d’infantil i primària de Mallorca (ADIPMA), i consellera del CEIB  va presentar al primer ponent, Antoni Salvà, fent un recorregut pel seu perfil professional. 

 

La intervenció d’Antoni Salvà va fer referència al disseny curricular indicant que, a partir d’ara, els docents hauran de tenir  una funció de dissenyadors, a part de la funció  d’acompanyants i transmissors de continguts.

 

Joana Maria Mas – presidenta ADIPMA i consellera del CEIB

 

Antoni Salvà Salvà- assessor tècnic docent al

Servei d’Ordenació educativa de la

Conselleria d’Educació i  Formació Professional  

 

 N’Ana Torres Martín – consellera del CEIB representant de famílies – FAPA Eivissa, va presentar la següent ponent, Mònica Domínguez fent una lloança a les seves aptituds tant personals com del seu recorregut professional. 

 

Na Mònica Domínguez, després de la seva experiència professional com a professora i directora a l’etapa de secundària va exposar algunes experiències dutes a terme a centres d’educació secundària. 

 

Ana Torres Martín – consellera del CEIB representant de famílies

 

Mònica Domínguez Garcia – Inspectora d’educació

de la Conselleria d’Educació i  Formació Professional

A continuació, na Natalia Roig Sintes, també representant de les famílies al CEIB – FAPMA MENORCA- va presentar a na Guida Al.les, ressaltant la seva extensíssima faceta como a formadora d’educadors i el seu poder inspirador i engrescador.

I per acabar, na Guida Al.les, amb la seva especial capacitat de transmetre més que coneixements,  emocions, ens va explicar com fer realitat l’ensenyament competencial dins l’aula amb exemples concrets i va destacar la importància de començar el procés d’aprenentatge formulant bones preguntes que generin curiositat i estimulin un debat que conseqüentment derivi en noves preguntes, un procés en el qual l’alumnat sigui el protagonista i el docent el guia. 

 

Talia Roig Sintes – Consellera del CEIB representant de famílies

 

 

Guida Al·lès – Formadora a les Illes Balears i Catalunya

Al torn preguntes quedà constatat que aquest serà un canvi profund que  passarà ineludiblement per reformular el rol i la formació dels docentsi,  per tant, la Conselleria haurà de fer una tasca de formació intensa i la inspecció haurà de reforçar el seu paper d’acompanyament i assessorament.

 

La presidenta del CEIB, i molts dels participants varen agrair les seves fantàstiques exposicions. Tots vàrem quedar en ganes d’aprendre molts més aspectes, i la valoració general dels assistents va ser unànimement molt positiva.

   

JUNTS FENT COMUNITAT EDUCATIVA!!!

 

ENLLAÇ A LA WEBINAR 27/1/2022