PLE PRESENCIAL DEL 28 DE SETEMBRE DE 2023

Last Updated: octubre 2, 2023By

Ahir es va fer un Ple Extraordinari del Consell Escolar de les Illes Balears de manera presencial i també per videoconferència a la Felib de Palma.  Vàrem comptar amb la compareixença del Conseller d’Educació i Universitats, el Sr. Antoni Vera Alemany.

 

La Presidenta va obrir la reunió donant la benvinguda a tots i totes les assistents i entregant les credencials als nous consellers, el Sr. José Mª Noguera Vert, representant de l’Ajuntament de Palma i la Sra. Catalina Mª Salom Niell, directora d’IBdona; també va informar de les ‘Trobades de Directors i Directores” que s’han dut a terme a Eivissa i Menorca per comentar les conclusions i propostes que varen sorgir de les “Trobades de participació de l’alumnat”, organitzades el curs 22/23 a les diferents illes; així com de la futura trobada a Mallorca que es durà a terme a la UIB, el pròxim dia 4 d’octubre.
La Presidenta també va informar del Congrés “Balears per la inclusió” que es celebrarà a Menorca els dies 20, 21 i 22 d’octubre en col·laboració amb altres entitats i va explicar que en aquests dies es presentaran diferents ponències a càrrec d’experts en la temàtica com Silvana Corso, docent, pedagoga i autora argentina, especialista en inclusió educativa; Coral Elizondo, experta en innovació educativa inclusiva i en Disseny Universal per a l’Aprenentatge; Joan Jordi Muntaner, doctor en pedagogia per la UIB, i  altres ponents de prestigi.
També està programada la projecció del documental ”Quererla es crearla”, que aborda el sentit profundament humà de l’educació inclusiva i la necessitat de generar un moviment social que la faci realitat.

 

D’altra banda, la Presidenta també va informar de la posada en marxa del tercer Cicle de Seminaris Web, “Aprenentatges i reflexions compartides III” que començarà el pròxim 28 de novembre amb la ponència de na Neus Sanmartí,  qui inaugurarà el cicle amb el tema de l’Avaluació per competències. En aquest cicle també comptarem amb ponents de luxe com Fernando Trujillo, doctor en Filologia anglesa i professor de la Universitat de Granada, autor del llibre “Transformació digital i pla digital de centre”; David Bueno, doctor en biologia i professor investigador a la Universitat de Barcelona, amb una trajectòria professional i acadèmica centrada en la genètica del desenvolupament i la seva relació amb el comportament humà, especialment durant els processos d’aprenentatge; Aina Amengual, directora de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (CONVIVEXIT); Carme Pinya, professora del departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB, membre del grup d’investigació Educació i Ciutadania, qui treballa actualment en línies de recerca sobre formació del professorat, metodologies docents, la identitat docent a l’educació infantil, innovació educativa i itineraris d’èxit i abandonament a la formació professional.

A continuació, la Presidenta va procedir a la presentació de l’avantprojecte de pressupost pel CEIB, corresponent a l’any 2024, que va ser aprovat per unanimitat per tots els consellers i conselleres. Tot seguit, va informar sobre els membres del Consell Escolar de les Illes Balears que han de renovar dins el procés de renovació parcial del CEIB.

 

 

 

 

 

 

 

Seguidament, la Presidenta va donar la paraula al Conseller d’Educació i Universitats, el Sr. Antoni Vera, qui va posar en valor la tasca dels consellers i conselleres del CEIB com a representants de la comunitat educativa i amb els quals vol dialogar, consensuar i arribar al màxim d’acords possibles per millorar el sistema educatiu de les nostres illes. També va informar que es tornaran a revisar alguns Decrets, com el Decret de l’Educació Inclusiva, el Decret del Transport Escolar o el Decret dels Currículums.

A continuació els consellers i conselleres varen poder exposar les seves demandes i reflexions sobre l’exposat pel conseller i altres temes d’ especial importància, establint-se el necessari debat per donar a conèixer el parer de la comunitat educativa representada al CEIB. 

Per finalitzar, la Presidenta va manifestar el seu agraïment al Conseller d’Educació i Universitats, per respondre a totes les qüestions plantejades, i a tots els consellers i conselleres,  per la seva presència al Ple.