QUART SEMINARI WEB “LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL ALS CENTRES EDUCATIUS”

Last Updated: febrer 26, 2024By

Dimarts vàrem continuar amb el Cicle de Seminaris web del CEIB 2023/24 “Aprenentatges i reflexions compartides III”. En aquesta ocasió la temàtica va ser “La transformació digital als centres educatius” i va ser l’expert en aquesta temàtica, el doctor Fernando Trujillo Sáez, qui va presentar la seva ponència,  que va tenir un enfocament molt optimista i aquí us convidam a esbrinar els motius d’aquest enfocament. (*)

Gairebé ningú dubta ja de la importància d’adoptar les tecnologies digitals en l’ensenyament i de què la majoria de centres educatius a Espanya té clara aquesta necessitat,  però hi ha menys consens sobre el com i el quan, perquè encara hi ha molts de debats sobre la transformació digital i les estratègies a seguir.                                                                             

Per donar resposta a alguns dubtes i ajudar-nos amb tots aquests desafiaments de l’era digital, la presidenta va presentar el ponent, fent lloança de la seva trajectòria acadèmica i professional.

 

 

 

La seva ponència tractà sobre la necessitat d’una autèntica “transformació digital” dels centres educatius, que no afecta simplement a la presència de dispositius electrònics en el centre i en l’aula, sinó també a un procés  de canvi de les infraestructures, les metodologies d’ensenyament, les estratègies d’aprenentatge i el currículum, entre d’altres.

En aquesta ponència es va analitzar com podem realitzar aquesta transformació digital, perquè sigui efectiva i exitosa en tots els sentits, fent èmfasi en la importància del professorat en aquest procés de millora i de canvi, sense perdre de vista la inclusió i l’equitat

Una conferència molt interessant, que ens va obrir els ulls a aspectes que moltes vegades no es tenen en compte. Tots i totes vàrem quedar amb ganes d’aprendre molt més, conscients que el món canvia a una velocitat vertiginosa i l’escola no pot romandre enrere. La valoració general va ser novament unànimement molt positiva.

Aquí  compartim amb vosaltres el vídeo de la conferència, que esperam sigui del vostre interès:

JUNTS FENT COMUNITAT EDUCATIVA!!

 

(* )Fernando Trujillo Sáez és Doctor en Filologia anglesa i professor de la Universitat de Granada. En 2017 va rebre el I Premi Universitat de Granada-Caja Rural de Granada a la Comunicació i Innovació en Mitjans Digitals. Actualment codirigeix i imparteix docència en diferents Màsters. Ha participat en projectes de recerca i investigació. Va coordinar la redacció de “El Marco Global de la Competencia para Aprender y Educar en la Era Digital” que s’ha traduït a l’anglès, francès i portuguès. Col·labora amb The Conversation i El Diario de la Educación. És soci fundador i assessor científic de Conecta13, spin-off de la Universitat de Granada dedicada a la consultoria sobre educació, desenvolupament professional i TIC. És també autor del llibre “Transformació digital i pla digital de centre”. Les seves línies d‘investigació i interès són l‘ensenyament de llengües, la interculturalitat, l‘ús educatiu de les TIC, la incorporació de les competències bàsiques al currículum i l‘ensenyament basat en tasques integrades i projectes.