“TROBADA DE PARTICIPACIÓ DE L’ALUMNAT” A LA UIB 9/03/23 I 10/03/23

Last Updated: juny 8, 2023By

 “TROBADA DE PARTICIPACIÓ DE L’ALUMNAT” A LA UIB  9/03/23 I 10/03/23

Dijous 9 i divendres 10 de març es varen celebrar la sisena i setena Trobades de participació de l’alumnat organitzades pel Consell Escolar de les Illes Balears a l’Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la UIB, amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.

La Presidenta del CEIB, Josefa Costa Tur, va conduir la Trobada i va comptar, com a les trobades anteriors, amb la inestimable col·laboració de na Llucia Juan, assessora tècnica del Servei de Comunitat Educativa de la Conselleria i, com no pot ser d’altra manera, amb el suport imprescindible de tots el membres de l’equip d’assessors tècnics del CEIB. 

Vàrem comptar amb la presència de Camila Tudurí, Cap del Departament d’Inspecció Educativa, Magdalena Vidal, representant de COAPA i Miguel Ángel Guerrero, conseller del CEIB i també representant de COAPA Balears. A tots ells els volem agrair la seva assistència així com la seva col·laboració activa en el desenvolupament dels grups de treball.

    

A la Trobada de dia 9 va assistir alumnat representant de tots els nivells de Secundària, FP i Batxillerat acompanyats d’un docent responsable de cada un dels següents centres educatius:

CC Juan de la Cierva, CC Mata de Jonc, CC Sagrat Cor, CC Sant Vicenç de Paül de Sa Vileta, CC Santa Maria, CC Santíssima Trinitat, CC Virgen del Carmen, IES Emili Darder, IES Guillem Sagrera, IES Joan Alcover i IES Politècnic.


A la Trobada de dia 10 va assistir alumnat representant de tots els nivells de Secundària, FP i Batxillerat acompanyats d’un docent responsable de cada un dels següents centres:

CC Arcàngel San Rafael, CC Jesús Maria, CC La Immaculada, CC La Purísima, CC La Salle, CC Manjón, CC Ntra. Sra. de Montesión, CC Pius XII, CC San José de la Montaña, IES Josep  Mª Llompart i IES Madina Mayurqa.       A l’inici de la Trobada es va entregar un quadernet editat pel CEIB expressament per aquest esdeveniment i un punt de llibre amb el “Decàleg per a la participació de l’alumnat” que els va servir de suport per realitzar les dinàmiques de la jornada.

                                 

El Conseller d’Educació va fer una intervenció de manera telemàtica per agrair al CEIB aquesta iniciativa i animar l’alumnat a la participació en tots els àmbits de participació del nostre sistema educatiu en els que tenen representació. També varen intervenir Carlos López (Plataforma d’Infància Espanya) i Margarita de Noia (Consell de la Joventut)

L’objectiu d’aquesta Trobada ha estat crear un espai de debat i comunicació per escoltar l’opinió de l’alumnat sobre com ha de ser la seva participació, conèixer les seves inquietuds i necessitats i sobretot motivar-los per fomentar la seva implicació i participació efectiva en els seus centres i en els òrgans d’àmbit superior del nostre sistema educatiu. 

          

Des del CEIB creiem que la participació de l’alumnat  en els centres educatius millora la convivència els serveis, la seguretat  i també les relacions entre els adults i l’alumnat,més de ser un instrument per al desenvolupament de l’educació inclusiva, solidària,participativa i democràtica, per la qual cosa estam fent passes per a millorar-la.

                                                                 

                                                                      

També consideram que és d’ especial importància per a la millora del nostre sistema educatiu. És necessari escoltar la veu dels estudiants per millorar l’experiència escolar integral de la comunitat educativa. Participar activament en la presa de decisions en els centres educatius i en el seu propi aprenentatge, com a membres de l’escola i la comunitat, és una part imprescindible d’aquest procés. Defensem que la participació ha de ser tant un procés acadèmic, com una tasca en el compliment de drets educatius i de justícia social.

Cada una de les jornades va ser tot un èxit de participació i a la cloenda la presidenta va agrair l’assistència de tots el participants i la col·laboració de tots els centres convocats en cada ocasió, sense el suport dels quals no hagués estat possible. Malgrat ser conscients que queda un llarg camí per recórrer, en el CEIB seguim amb molta d’il·lusió amb el compromís de continuar treballant per aconseguir que la participació de l’alumnat esdevingui una realitat a tots els centres.


TOTS JUNTS HO ACONSEGUIREM!!!

#PARTICIPO  @ceib.caib (Instagram)