Preliminar / Composició / Òrgans unipersonals / Òrgans col·legiats / Activitats realitzades / Assistència a actes i jornades / Pressupost econòmic / Publicacions / Biblioteca / Informacions del CEIB a la premsa / Annexos / Dossier de premsa / Dossier fotogràfic
 
 

 

COMISSIÓ DE FINANÇAMENT DE L’ENSENYAMENT I RECURSOS HUMANS

La comissió de finançament de l’ensenyament i recursos humans, per dur a terme les funcions encomanades, durant l'any 2002, s’ha reunit en 3 ocasions, en les quals s’han tractat, entre d’altres, els temes següents:

·        14 de febrer

-         Amador Alzina exposa les conclusions de la seva assistència, juntament amb Pere Segura, als seminaris organitzats pel Consejo Escolar del Estado el 6 i 7 de febrer, sobre els quals presenta un document de resum i explica el procés d’elaboració del document que aquest dia es debat.

-         L’esborrany de document amb les propostes del CEIB per presentar als encontres d’Oviedo ha estat redactat pel president. Durant el termini de presentació d’esmenes i aportacions, han presentat documents complementaris l’Escola d’Estiu de Mallorca i l’STEI. Posat en debat l’esborrany del document i les aportacions presentades, s’acorda:

a)      Desvincular la formació del professorat de qualsevol efecte econòmic.

b)      Substituir el mot “combatre” per “contrarestar” (pàg. 2, 3r paràgraf).

c)      Recalcar la necessitat d’incrementar la formació tutorial per al futur docent.

d)      Introduïdes aquestes qüestions, s’aprova el document per unanimitat i se’l tramet a la Comissió permanent que s’ha de reunir a les 15’30 hores.

·        16 d’abril

-         Referent a la sol·licitud al Consell Escolar de les Illes Balears de l’informe preceptiu sobre el projecte de decret pel qual es regula el procediment per dur a terme l’autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris de la Conselleria d’Educació i Cultura de la comunitat autònoma de les Illes Balears, la comissió permanent de dia 22 de març va acordar:

a)      Encarregar a la comissió de finançament de l’ensenyament i recursos humans la preparació de l’informe relatiu al projecte de decret. La comissió es reuneix el 16 d’abril, a les 16 hores, en primera convocatòria, i a les 16.30 hores, en segona convocatòria.

b)      Nomenar Pere A. Segura Cortès i Jaume March Serra com a ponents de l’informe.

c)      Trametre el projecte de decret a tots els membres del Consell Escolar perquè en tinguin coneixement i perquè puguin presentar-hi aportacions abans del 10 d’abril.

d)      Debatre la proposta d’informe en el ple convocat per al 26 d’abril.

-         Com a conseqüència d’aquests acords, es presenta davant la comissió l’esborrany d’informe elaborat pels ponents.

-         Reunida la comissió es dóna la paraula a José A. Montón per tal de fer la presentació del projecte de decret i dels criteris en què es basa. Explica que aquest decret sorgeix com a desenvolupament de la disposició addicional de la Llei de pressupost de 2000 que fa un esbós de la gestió econòmica dels centres educatius. Els reunits estudien l’esborrany dels ponents i hi incorporen diverses modificacions.

Finalment s’acorda:

a)      Aprovar la proposta d’informe 3/2002, sobre el projecte de decret pel qual es regula el procediment per dur a terme l’autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris de la Conselleria d’Educació i Cultura de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

b)      Trametre la proposta d’informe 3/2002 a la comissió permanent perquè en faci l’estudi i el trameti al ple de 26 d’abril de 2002.

c)      Trametre la proposta d’informe 3/2002 a tots els membres del CEIB perquè hi puguin presentar esmenes fins al 25 d’abril a les 13 hores.

-         En el torn obert de paraules Pere A. Segura informa de la tramitació d’esmenes que va fer en nom del CEIB al document de síntesi elaborat pel Consejo Escolar del Principado de Asturias a partir de les diferents propostes de documents per presentar als pròxims XIII Encontres de Consells Escolars.

·        2 d’octubre

-         Com a conseqüència de la designació d’aquesta comissió per a l’elaboració de les propostes d’informe sobre el projecte de decret pel qual es regulen les associacions, federacions i confederacions de pares i mares d’alumnes i sobre la proposta d’informe sobre el projecte de decret pel qual es regulen les associacions, federacions i confederacions d’associacions d’alumnes, hi assisteix el Sr. Miquel Servera Lliteres, que explica l’elaboració dels decrets.

-         Posteriorment s’elabora el projecte d’informe que es tramet a la permanent.

 

 

TAULA RESUM DE REUNIONS DE LA COMISSIÓ DE FINANÇAMENT DE L’ENSENYAMENT I RECURSOS HUMANS DEL CONSELL ESCOLAR 2002

 

DATA

LLOC

HORARI

ASSISTENTS

14/02/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 12.15

7

16/04/2002

Conselleria d’Educació

16.30 – 18.15

12

02/10/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 12.45

8

 

 

Torna enrere

 
Pàgina inicial