Preliminar / Composició / Òrgans unipersonals / Òrgans col·legiats / Activitats realitzades / Assistència a actes i jornades / Pressupost econòmic / Publicacions / Biblioteca / Informacions del CEIB a la premsa / Annexos / Dossier de premsa / Dossier fotogràfic
 
Torna a l'índex d'activitats
 

 

COMISSIÓ PERMANENT

La comissió permanent, per dur a terme les funcions que li atribueix l’article 24 del Reglament d’organització i funcionament del Consell Escolar de les Illes Balears, durant l'any 2002, s’ha reunit en 15 ocasions, en les quals s’han tractat, entre d’altres, els temes següents:

·        11 de gener

-         Constitució de la comissió permanent, d'acord amb els resultats de les eleccions que es varen dur a terme en la reunió plenària del Consell Escolar de les Illes Balears del 12 de desembre de 2001.

-         El president informa que s’ha rebut resposta afirmativa del conseller d’Educació i Cultura per ampliar en un mes el termini per a l'elaboració de l'informe del CEIB sobre el Projecte de reglament orgànic de centres.

-         S’acorda comunicar als centres on estudien els tres representants de l'alumnat el seu caràcter de membres de ple dret del CEIB, a fi que no tinguin dificultats ni impediments acadèmics per a l'assistència a les reunions del CEIB.

-         Es tramet al conseller d’Educació i Cultura l'escrit del Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears (NR 958/2002, de 10 de gener de 2002) pel qual sol·liciten tenir representació al CEIB.

-         S’aprova la proposta de col·laboració proposada per l'empresa GADESO (Gabinet d'Estudis Sociològics i de Mercat) per a la realització d'un estudi sobre la participació de les famílies en el procés educatiu a les Illes Balears.

-         S’estudia la possible organització d’unes jornades de reflexió sobre el tema “Escola i societat”.

-         Iniciar una reflexió sobre el sostre competencial del CEIB.

-         Sol·licitar la presència de representants del CEIB en el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears i en el Consell de Formació Professional de les Illes Balears.

 

·        1 de febrer

-         Articular, debatre i aprovar l’esborrany de l’informe sobre el projecte de decret pel qual s'aprova el reglament orgànic de les escoles públiques d'educació infantil, col·legis públics d'educació primària i col·legis públics d'educació infantil i primària.

-         Articular, debatre i aprovar l’esborrany del projecte de decret sobre el reglament orgànic dels instituts d'educació secundària.

-         S’estudia l’informe sobre el document de debat Els educadors a la societat del segle XXI, que s’ha de presentar a les jornades de consells escolars d'Oviedo.

-         Es proposa que es faci amb caràcter biennal, pel que fa als anys 2001 i 2002, l’informe sobre el sistema educatiu, atès que l'any anterior va ser un període de constitució i inici d'activitats del CEIB. La proposta s’aprova per unanimitat.

-         Estudi de la necessitat de creació de comissions temporals per tal d'agilitar el funcionament del Consell Escolar.

-         Estudi sobre el funcionament de les comissions constituïdes i presa de decisions perquè siguin més equilibrades.

 

·        14 de febrer

-         Es donen informacions sobre:

a)      La carta del conseller que respon a la interpel·lació que li va fer la comissió permanent en la reunió de dia 11 de gener sobre les actuacions sobre la normativa de consells escolars insulars i municipals, sobre el projecte de la llei d’ensenyament de persones adultes i sobre les mesures preses per la proximitat d’antenes de telefonia mòbil a centres escolars.

b)      La composició de les diferents comissions. S’acorda sotmetre al ple si algú vol fer canvis de comissió o si s’hi vol inscriure de nou.

c)      Del Decret 12/2002, de 25 de gener, sobre percepció d’indemnitzacions per les despeses de desplaçament, manutenció i assistència a les sessions del Consell Escolar de les Illes Balears (BOIB de dia 2 de febrer), i de la intenció de la Conselleria de modificar la quantia corresponent a les indemnitzacions per assistència a les reunions, que quedarà fixada en 60,10.

-         El vicepresident informa dels tràmits per aconseguir la contrasenya per accedir al correu electrònic.

-         S’acorda que, sense perjudici de les competències que té la comissió permanent, les modificacions o observacions fetes als esborranys d’informe procedents de les comissions específiques han de constar com a document adjunt i fàcilment diferenciable, a fi que el ple en tingui constància i pugui prendre la decisió que consideri pertinent.

-         El president proposa fer la presentació del CEIB a Menorca amb l’assistència de tots els membres del Consell Escolar que siguin de Menorca. Posteriorment, es podrà fer la presentació del CEIB a les altres illes.

-         El president dóna compte del projecte de jornades de reflexió que organitzarà el CEIB entorn del compromís educatiu que hi ha d’haver entre la família, la societat i l’escola.

-         El vicepresident lliura als assistents el resum elaborat després d’assistir a les jornades “Los educadores en la sociedad del siglo XXI” organitzades pel Consejo Escolar del Estado. Aquestes jornades varen tenir lloc a Madrid el 6 i el 7 de febrer i hi varen assistir el vicepresident i Pere A. Segura.

-         Aprovació per unanimitat de la creació de comissions temporals amb la finalitat de preparar els avantprojectes d’informes i propostes, d’acord amb l’article 24, punt k), del Reglament d’organització i funcionament del CEIB.

-         Estudi de l’ordre del dia i organització del ple previst per al 15 de febrer de 2002.

-         S’acorda passar a debat del ple de l’endemà:

a)      Cartes de resposta del conseller a les interpel·lacions del ple del 12 de desembre.

b)      Comissió permanent de l’1 de febrer.

c)      Decret d’indemnitzacions i instruccions per a la seva aplicació.

d)      Informe sobre les jornades “Los educadores en la sociedad del siglo XXI”.

e)      Informe per presentar a les XIII Jornades de Consells Escolars a Oviedo, amb les modificacions introduïdes per la Comissió de finançament i recursos humans, les quals queden aprovades per la comissió permanent.

f)        Informe 1/2002, sobre ROC d’educació infantil i primària, i Informe 2/2002, sobre ROC d’educació secundària, ambdós amb diverses propostes obertes pendents de debat i aprovació per part del ple.

·        22 de març

-         Informe del secretari sobre la recepció de les informacions següents:

a)      Convidada de la Asociación Española de Voluntariado per a l’assistència a la presentació del projecte Community Service Learning, prevista per al 18 d’abril a la seu del Parlament europeu a Madrid. Queda descartada la possibilitat d’assistir-hi.

b)      Carta del Consejo Escolar de Navarra sobre unes jornades de participació en els consells escolars de centre. També queda descartada la possibilitat d’assistir-hi.

c)      Carta del Consejo Escolar de Andalucía amb l’annex anomenat Manifiesto de Jabalquinto, sorgit d’un fòrum de debat sobre la qualitat del sistema educatiu.

d)      Publicació del Decret 31/2002, de 8 de març, mitjançant el qual es modifica el Decret 54/2001, de 6 d’abril, que regula el règim d’admissió d’alumnes.

e)      Lliurament d’una carta a la consellera de Medi Ambient per felicitar-la per la creació del Fòrum d’Educació Ambiental i per trobar les fórmules més adients de col·laboració entre el Fòrum i el CEIB com a màxim organisme de consulta i de participació en matèria d’ensenyament no universitari.

-         El president informa de l’assistència, en representació del CEIB, a la imposició d’insígnies als col·legiats d’honor del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de les Illes Balears i de la recepció d’una comunicació del Consell Escolar de Cantàbria relativa a la necessitat de pronunciament dels consells escolars autonòmics sobre els projectes de reforma educativa del MECD.

-         Comunicació de la resposta del conseller a l’Informe 1/2002, sobre el projecte de decret pel qual s’aprova el reglament orgànic de les escoles públiques d’educació infantil, col·legis públics d’educació primària i col·legis públics d’educació infantil i primària i la resposta a l’Informe 2/2002, sobre el projecte de decret pel qual s’aprova el reglament orgànic dels instituts d’educació secundària.

-         Presentació de l’esborrany de la memòria de 2001. S’acorden ampliacions puntuals i la remissió al Ple. També s’acorda la necessitat d’editar-la i publicar-la a la pàgina web.

-         Comunicació de la presentació del CEIB a Menorca i de la previsió de presentar-lo a Eivissa i a Formentera.

-         Acord de difusió, entre els membres del CEIB, del document Síntesis de las propuestas de mejora presentadas por los Consejos Escolares Autonómicos y del Estado para los XIII Encuentros “Los educadores en la sociedad del Siglo XXI”, per presentar a les Jornades fetes a Oviedo del 7 al 10 de maig de 2002, i obrir un termini per a la recepció de propostes.

-         Aprovar les bases perquè el president elabori un document de reflexió, atès que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports ha iniciat un procés de reforma del sistema educatiu, trametre el document a tots els membres del CEIB perquè hi puguin fer esmenes, trametre’l a la resta de consells escolars de les comunitats autònomes, al Consell Escolar de l’Estat i al conseller d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i presentar-lo al ple de dia 26 d’abril.

-         Encarregar a la comissió de finançament de l’ensenyament i recursos humans la preparació de l’informe relatiu al projecte de decret pel qual es regula el procediment per dur a terme l’autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris i nomenar ponents de l’informe.

-         Encarregar a la comissió d’ordenació i innovació del sistema educatiu la preparació de l’informe relatiu al projecte de decret d’atenció educativa a l’alumnat amb necessitats educatives especials i nomenar ponents de l’informe.

-         Ajornar les jornades del Consell Escolar previstes per al mes de maig perquè es considera que l’activitat prevista és intensa i, a més, en aquelles dates hi ha programades altres activitats que afecten diversos sectors de la comunitat educativa.

 

·        19 d’abril

-         Després de la presentació dels projectes de decret per part del director general de FP i IE i de les esmenes presentades, s’acorda:

a)      Aprovar la proposta d’informe 5/2002, sobre el projecte de decret pel qual s’estableix el currículum del cicle formatiu de grau mitjà corresponent al títol de tècnic en gestió administrativa.

b)      Trametre la proposta d’informe 5/2002 a tots els membres del Consell Escolar de les Illes Balears perquè hi puguin presentar esmenes fins al 25 d’abril a les 13 hores.

c)      Trametre la proposta d’informe 5/2002 a la comissió permanent de dia 25 i al ple de dia 26 d’abril.

-         Respecte de la proposta d’informe 6/2002, sobre el projecte de decret pel qual s’estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en animació turística s’acorda:

a)      Aprovar la proposta d’informe 6/2002, sobre el projecte de decret pel qual s’estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en animació turística.

b)      Trametre la proposta d’informe 6/2002 a tots els membres del Consell Escolar de les Illes Balears perquè hi puguin presentar esmenes fins al 25 d’abril a les 13 hores.

c)      Trametre la proposta d’informe 6/2002 a la comissió permanent de dia 25 i al ple de dia 26 d’abril.

-         Aprofitant l’assistència del director general de Formació Professional i Inspecció Educativa, el president li fa arribar la felicitació del CEIB a la Direcció General de Formació Professional i Inspecció per la iniciativa de crear l’Arxiu i Museu de l’Educació, i fer-la extensiva a l’anterior director general, Bartomeu Llinàs i Ferrà.

-         Es fa l’estudi de l’esborrany d’informe 3/2002, sobre el Projecte de decret d’autonomia de gestió econòmica i s’acorda trametre’l al ple de dia 26 d’abril.

-         Es fa l’estudi de l’esborrany d’informe 4/2002, sobre el projecte de decret pel qual es regula l’atenció educativa a l’alumnat amb necessitats educatives especials, i s’acorda trametre’l al ple de dia 26 d’abril.

 

·        25 d’abril

-         Els assistents aproven la proposta del president d’editar una cinquantena d’exemplars de la memòria i d’incloure-la a la pagina web una vegada aprovada pel ple.

-         S’estudia i s’aprova la proposta d’informe elaborat per la comissió de finançament de l’ensenyament i recursos humans en la sessió de dia 16 d’abril, ja que no s’hi han rebut esmenes. S’acorda trametre’l al ple de l’endemà sense cap proposta d’esmena .

-         S’acorda proposar al ple la introducció d’una esmena que permeti l’addició d’una consideració prèvia en substitució del punt 1 de les consideracions generals a la proposta d’informe 4/2002, elaborat per la comissió d’ordenació i innovació.

-         S’aprova la proposta d’informe elaborat per la ponència sobre el projecte de decret de currículum del cicle formatiu de grau superior de tècnic superior animació turística, ja que no s’han rebut esmenes.

 

·        24 de maig

-         Entre altres informacions de tràmit el secretari informa sobre:

a)      Recepció d’una carta de Bartomeu Llinàs Ferrà per agrair l’Acord del Consell Escolar de les Illes Balears sobre la creació de l’Arxiu i Museu de l’Educació de les Illes Balears.

b)      La recepció de distintes publicacions.

c)      La recepció dels diversos pressuposts sobre ordinadors portàtils. Per unanimitat, s’acorda l’adquisició de l’ordinador Airis N226 Athlon 1200 14,1’’ TFT de l’empresa PCBOX.

d)      Se seleccionen els dissenys elaborats per a l’edició de la Memòria de 2001 en paper i pàgina web.

-         El president informa sobre:

a)      L’assistència dels representants del CEIB als XIII Encontres de Consells Escolars Autonòmics i de l’Estat fets a Oviedo els dies 7, 8, 9 i 10 de maig.

b)      La impossibilitat de prendre un acord comú per part de tots els consells escolars autonòmics i el Consell Escolar de l’Estat sobre l’Avantprojecte de llei orgànica de qualitat de l’educació.

-         S’acorda trametre a tots els membres del CEIB el document de síntesi aprovat a la jornada final dels XIII Encontres de Consells Escolars Autonòmics i de l’Estat a Oviedo els dies 7, 8, 9 i 10 de maig.

-         El president presenta un esborrany d’informe del CEIB sobre el Projecte de llei orgànica de qualitat de l’educació, amb la intenció que es pugui presentar al ple del mes de juny. S’acorda convocar la comissió permanent del CEIB per al dia 31 de maig i fixar el dia 31 de juny com a data del proper ple, que ha de tractar els informes sobre els currículums de batxillerat i de cicles formatius lliurats al CEIB i l’esmentat pronunciament sobre la LQE.

-         Quant a la proposta d’informe del CEIB sobre l’Avantprojecte de llei de qualitat de l’educació, presentada pel president, s’acorda:

a)      Convocar novament la comissió permanent del CEIB per al proper 31 de maig, a les 10 hores, en primera convocatòria, i a les 10.30, en segona.

b)      Fixar el 14 de juny com a data per dur a terme el ple.

 

·        31 de maig

-         En l’informe del president s’informa sobre la invitació de la presidenta del Consell Escolar de Catalunya, Sara Blasi, d’assistir a una reunió de presidents de consells escolars de diferents comunitats autònomes el 4 de juny a Barcelona per debatre i, si escau, aprovar una declaració conjunta sobre el Projecte de llei orgànica de qualitat de l’educació.

-         Es continua el debat sobre el tema tractat en l’anterior reunió de la proposta d’informe del CEIB sobre el projecte de Llei de qualitat de l’educació i s’aprova trametre la proposta d’informe a tots els membres del CEIB perquè hi puguin fer aportacions i presentar-la al proper ple.

-         S’acorda aprovar la proposta d’informe presentada per la ponència i deixar per a la discussió del ple la proposta que, en els annexos, hi constin els currículums separats de castellà i català, juntament amb el currículum integrat; obrir un termini d’admissió de propostes per a l’informe, fins al 12 de juny, a les 14 hores i presentar la proposta d’informe al ple de dia 14 de juny.

-         Quant a la proposta d’informe de la comissió d’ordenació i innovació sobre el currículum de batxillerat s’acorda:

a)      Aprovar la proposta d’informe presentada per la ponència i deixar per a la discussió del ple la proposta que, en els annexos, hi constin els currículums separats de castellà i català, juntament amb el currículum integrat.

b)      Obrir un termini d’admissió de propostes per a l’informe, que es fina al 12 de juny, a les 14 hores.

c)      Presentar la proposta d’informe al ple de dia 14 de juny.

-         Quant a la proposta d’informe del currículum del CF de grau mitjà de tècnic en comerç s’acorda:

a)      Aprovar la proposta d’informe presentada per la ponència.

b)      Obrir un termini d’admissió de propostes per a l’informe, fins al 12 de juny, a les 14 hores.

c)      Presentar la proposta d’informe al ple de dia 14 de juny.

-         La proposta d’informe del currículum del CF de tècnic superior de desenvolupament en aplicacions informàtiques s’aprova amb les mateixes consideracions que l’anterior.

 

·        13 de juny

-         El secretari informa que s’han rebut de la Conselleria els documents següents:

a)      El Pla d’ordenació del primer cicle de l’educació infantil (0-3 anys).

En conseqüència s’acorda el següent pla d’actuacions:

1.      Convocar la comissió d’ordenació i innovació per al 9 de juliol, a les 10 hores, en el Conservatori de Palma per elaborar la proposta d’informe.

2.      Nomenar Lurdes Costa Torres ponent de l’informe.

3.      Trametre el document a tots els membres del CEIB i obrir un període de presentació d’esmenes fins al 28 de juny.

b)      La Proposta de planificació escolar del municipi de Palma (cursos 2001-2002 a 2004-2005).

El pla d’actuacions és el següent:

1.      Convocar la Comissió de planificació i ordenació per al 9 de juliol, a les 10 hores, en el Conservatori de Palma per elaborar la proposta d’informe.

2.      Nomenar Jaume March i Pere A. Segura ponents de l’informe.

3.      Trametre en CD el document a tots els membres del CEIB i obrir un període de presentació d’esmenes fins al 5 de juliol.

-         El president informa de la reunió que va mantenir amb altres presidents de consells escolars autonòmics el 4 de juny a Barcelona.

-         Es prepara el ple de dia 14 de juny.

 

·        10 de juliol

-         El secretari informa que el conseller d’Educació i Cultura ha sol·licitat informe del Consell Escolar de les Illes Balears sobre els projectes de decret següents:

a)      Projecte de decret pel qual es regulen les associacions, les federacions i les confederacions de pares i mares d’alumnes.

b)      Projecte de decret pel qual es regulen les associacions d’alumnes, les federacions i les confederacions d’associacions d’alumnes.

Per unanimitat s’acorda:

1.      Encarregar la proposta d’informe a la comissió de finançament de l’ensenyament i recursos humans.

2.      Obrir un període de presentació d’esmenes als projectes de decret, fins al 27 de setembre, a les 14 hores, a través de la secretaria del CEIB.

3.      Realitzar el ple de debat i aprovació de l’informe a mitjan octubre.

-         El president informa que el 3 de juliol es va constituir el Consell Social de la Llengua Catalana, del qual forma part en representació del CEIB com a vocal i com a suplent de la comissió permanent en representació del sector format per la UIB i el CEIB, i posa aquesta representació a disposició de les iniciatives dels membres del CEIB.

-         Es proposa el següent calendari de feina del CEIB per poder debatre i aprovar els informes que s’estan tramitant:

1.      Comissió permanent: dia 12 de setembre, a les 16 hores, en primera convocatòria, i a les 16.30 en segona.

2.      Ple: dia 13 de setembre, a les 9.30 hores, en primera convocatòria, i a les 10 en segona, a l’IES Son Pacs.

Atès que el mes d’agost és inhàbil, el dos de setembre es tornarà a comunicar a tots els membres del CEIB el termini de presentació d’esmenes.

-         Referent a la proposta d’informe de la comissió d’ordenació i innovació sobre el Pla d’ordenació del primer cicle de l’educació infantil (0-3 anys), s’aprova trametre el document a tots els membres del CEIB i obrir un període de presentació d’esmenes fins al 12 de setembre.

-         S’aprova trametre l’Informe sobre la proposta de planificació escolar del municipi de Palma (cursos 2001-2002 a 2004-2005), elaborat partir de la proposta de la comissió de planificació i ordenació, i de Jaume March i Pere A. Segura, com a ponents de l’informe a tots els membres del CEIB i obrir un període de presentació d’esmenes fins al 12 de setembre.

·        12 de setembre

-         El president dóna compte de l’estat en què es troba la preparació de l’informe anual del sistema educatiu de 2001 i 2002 i proposa el següent calendari de reunions:

a)      Comissió de finançament de l’ensenyament i de recursos humans: 2 d’octubre, per tractar els projectes de decrets sobre associacions, federacions i confederacions de pares i mares i d’alumnes.

b)      Comissió permanent: 11 d’octubre a Eivissa, per tractar les propostes d’informe redactades per la comissió anterior i per conèixer la realitat educativa eivissenca. Aquesta reunió es fa en col·laboració amb l’Ajuntament d’Eivissa. Lurdes Costa s’encarrega dels aspectes organitzadors. En un futur immediat, la comissió permanent també s’ha de reunir a Menorca i Formentera.

c)      Comissió permanent: 7 de novembre, prèvia al ple.

d)      Ple: 8 de novembre, a Inca, per debatre i aprovar els informes sobre els projectes de decrets sobre associacions, federacions i confederacions de pares i mares i d’alumnes. Aquest ple inclou una visita al Museu de l’Educació.

-         El secretari, entre altres, informa sobre l’estudi de l’execució del pressupost de 2002 i s’acorda estudiar la possibilitat de fer diverses compres, com un canó de projeccions i un ordinador.

Informa que el criteri general de la Conselleria és augmentar les partides de capítol 2 un 2% i que cal respectar aquest criteri. D’altra banda, s’acorda incloure-hi una partida de capítol 4 per poder atorgar una beca per a estudiants universitaris en pràctiques que col·laborin amb el CEIB.

-         Quant a la preparació del ple de 13 de setembre, s’estudien les versions definitives dels informes que es proposen al ple de l’endemà sobre el Pla d’ordenació dels centres de primer cicle d’educació infantil 0-3 anys i sobre la Proposta de planificació escolar del municipi de Palma (cursos 2001-2002 a 2004-2005).

Respecte d’aquest darrer informe, el secretari exposa que s’ha rebut un document de l’Ajuntament de Palma amb una sèrie d’observacions i propostes, les quals es refereixen més al document de la Conselleria que no a l’Informe del CEIB. Per unanimitat s’acorda traslladar aquest document al ple perquè es discuteixi i, si escau, s’incorporin les propostes que siguin assumides per la majoria.

 

·        11 d’octubre

A la seu de l’Ajuntament d’Eivissa

-         El secretari informa sobre la convidada a participar a les jornades del CE de Catalunya el 16 de novembre a Ripoll. S’acorda enviar-hi Pere A. Segura en representació del CEIB. També informa que el conseller ha sol·licitat l’informe del projecte de decret sobre els consells escolars insulars i locals. S’acorda que la comissió permanent n’ha de fer el projecte d’informe i que el ponent ha de ser el president. També s’acorda la tramesa del text a tots els membres del CEIB i l’obertura d’un termini de presentació d’esmenes i propostes fins al 28 d’octubre. El ple de debat i aprovació de l’informe s’ha de fer cap al 13 de desembre.

-         En l’apartat d’informe del president, es tracten els temes següents:

a)      El president informa de la reunió que ha tingut a Valladolid convocat pel president del CE de Castella i Lleó per tal de preparar el XIV Encontre de CE a Salamanca el mes de maig vinent. El tema que s’hi debat és la immigració i l’educació. Segons l’esquema proposat, cada consell escolar que hi participi ha de fer una anàlisi de la situació en l’àmbit de la seva comunitat autònoma, ha de presentar les iniciatives que consideri més rellevants d’entre les que s’han posat en marxa per afrontar els reptes que suposa la nova situació i, finalment, tots els consells escolars han de fer un document de síntesi i hi ha d’adjuntar les propostes de millora. Segons el calendari planificat, les propostes dels consells escolars s’han de lliurar al CE de Castella i Lleó abans del 14 de febrer, la qual cosa suposa fer un ple abans.

b)      Per unanimitat, s’aprova sol·licitar informació a la Conselleria sobre dades i experiències posades en marxa i organitzar una jornada de reflexió oberta a la participació de convidats qualificats. Aquesta jornada s’ha de fer el 24 de gener a l’Escola d’Hoteleria de la UIB.

c)      Estudi sobre la participació de les famílies en l’educació. El president informa que la Fundació GADESO duu a terme un estudi sobre la participació de les famílies en el procés educatiu dels fills. Aquest estudi consta d’una enquesta i d’un seguit de valoracions a càrrec d’especialistes. Entre aquestes valoracions hi pot haver la del CEIB. L’estudi i els articles que l’acompanyin seran publicats per l’editorial Lleonard Muntaner.

d)      Informe sobre el sistema educatiu. El president informa que s’està elaborant l’informe preceptiu sobre el sistema educatiu de les Illes Balears corresponent als anys 2001 i 2002 i que, molt probablement, estarà acabat durant el primer trimestre de l’any vinent, tal com estableixen els terminis normatius.

e)      Vistes les diferents tasques que s’han enunciat, el president proposa la creació de sengles grups de treball per tal que hi participin els membres de la comissió permanent. A partir de la proposta, es formen els grups següents:

-         Grup de treball sobre educació i immigració: Pere A. Segura, Amador Alzina i Bernat Sureda.

-         Grup de treball sobre família i educació: Lurdes Costa, Margalida Moyà, Paquita Rigo, Emma Montserrat i Jaume March.

-         Grup de treball sobre el sistema educatiu: Biel Caldentey, Jaume Cañellas, Jaume March, Amador Alzina i Bernat Sureda.

El secretari dels grups de treball serà el del CEIB.

Jaume Cañellas ofereix la seva documentació sobre el tema de la immigració i l’educació.

-         Com a convidat especial de la sessió, el delegat territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Antoni Marí, fa un balanç de la situació educativa a les Pitiüses, tot fent esment del dèficit de places escolars i de la precarietat d’infraestructures educatives que es registren a Eivissa.

-         Es debat la proposta d’informe, que va elaborar la comissió de finançament de l’ensenyament i recursos humans, sobre el projecte de decret pel qual es regulen les associacions, federacions i confederacions de pares i mares d’alumnes i s’acorda passar-ne la decisió al ple, que s’ha de dur a terme pròximament.

-         Referent a la proposta d’informe sobre el projecte de decret pel qual es regulen les associacions, federacions i confederacions d’associacions d’alumnes es pren la mateixa decisió que en el punt anterior, atès que es tracta de projectes de decret molt semblants i que els debats que ha suscitat són paral·lels.

 

·        7 de novembre

-         En l’apartat de l’informe del secretari, s’informa que des de la DG de FP i IE han informat que han de trametre un projecte de Decret de currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en administració de sistemes informàtics. S’acorda encarregar l’elaboració de l’informe preceptiu a la comissió d’ordenació del sistema educatiu.

-         El president informa que ha sol·licitat al conseller que comparegui al ple del CEIB i que, de mutu acord, un cop consultades les disponibilitats d’agenda, havien acordat celebrar el ple el 29 de novembre vinent. Aquest ple també ha de tractar l’informe sobre el projecte de decret de regulació dels consells escolars insulars i municipals. Per unanimitat, s’accepta la proposta.

-         En la planificació del ple que s’ha de fer a Inca, el secretari informa que s’han de recordar alguns punts sobre la tramitació de tiquets i passatges, ja que de vegades es produeixen deficiències o retards de tramitació que dificulten el pagament de les dietes i de les despeses. D’altra banda, s’organitza la intervenció dels convidats que intervenen en el ple, que són els senyors Pere Rotger Llabrés, batle d’Inca; Jaume Gual i Móra, director general de Planificació i Centres, i Fernando Martín, nou president de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Mallorca.

-         Es presenta l’esborrany de la proposta d’informe sobre el projecte de decret de regulació dels consells escolars insulars i municipals, elaborat per acord de la darrera comissió permanent. Es marca un termini de presentació d’esmenes que acaba el 27 de novembre, a les 14 hores.

 

·        28 de novembre

-         El secretari informa que s’ha rebut una comunicació de la Federació d’Associacions d’Estudiants de les Balears (FAEB) a través de la qual proposen el cessament de Clara Margais Abeyà com a membre titular del sectors dels estudiants d’ensenyament no universitari i, en lloc seu, el nomenament de Jaume Llofriu Ponç. Igualment proposen Amadeu Corbera Jaume com a suplent de cada un dels tres membres titulars. Aquesta proposta ha estat tramesa al conseller d’Educació i Cultura perquè faci efectiu el nomenament i n’ordeni la publicació en el BOIB .

-         El secretari informa de les aportacions que s’han fet a la proposta d’informe 14/2002, sobre el projecte de decret de regulació dels consells escolars insulars i municipals presentades dins el termini reglamentari. S’acorda acceptar les tres propostes que ha presentat Catalina Noguera, en nom del Moviment d’Escoles Mallorquines, i la que ha presentat Lurdes Costa. Es deixen pendents per al debat del ple les esmenes que ha presentat l’STEI-i.

-         El secretari presenta el document amb l’avanç de les jornades sobre immigració i educació que ha de fer el CEIB el 24 de gener vinent a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de la UIB.

 

·        13 de desembre

-         El secretari informa dels temes següents:

a)      Escrit que ha enviat Jacqueline Cardell per tal d’oferir les instal·lacions i els serveis del CIDE per a un proper ple. Per unanimitat s’accepta la proposta.

b)      Acords que han pres diversos ajuntaments sobre l’Avantprojecte de llei orgànica de qualitat de l’educació i que trameten al CEIB. Per unanimitat s’acorda agrair aquest enviament i trametre’ls els acords del Consell Escolar sobre l’Avantprojecte de llei.

-         Atès que s’ha rebut l’Avantprojecte de llei d’ús del català en activitats comercials de part del Consell Social de la Llengua Catalana, s’acorda que els membres de la permanent puguin fer-hi aportacions fins al dia en què es dugui a terme una altra sessió.

-         A proposta del president i del secretari, es fa un repàs del programa de les jornades que s’han de desenvolupar el 24 de gener vinent, amb els horaris corresponents a cada activitat.

-         El president informa de les gestions que s’han fet amb l’empresa GADESO, que realitza l’estudi sobre família i educació i les enquestes pertinents. Al respecte, informa que ja es disposa d’un avanç de les dades relatives a Mallorca i que, passades les festes de Nadal, es podran comptar amb les de Menorca i Eivissa i Formentera.

El secretari presenta el text de la Resolució del conseller per la qual es convocaran dues places de becaris de la UIB adscrits al Consell Escolar. Per unanimitat s’aproven les bases i se’n sol·licita l’informe de la Conselleria d’Hisenda i Pressuposts

 

 

TAULA RESUM DE LES REUNIONS DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL ESCOLAR 2002

 

DATA

LLOC

HORARI

ASSISTENTS

11/01/2002

Conselleria d’Educació

10.15 – 12.35

9

01/02/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 14.35

10

14/02/2002

Conselleria d’Educació

16.00 – 18.10

10

22/03/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 12.45

9

19/04/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 10.30

9

25/04/2002

Conselleria d’Educació

16.30 – 17.30

11

24/05/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 13.40

9

31/05/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 13.30

7

13/06/2002

Conselleria d’Educació

16.30 – 19.50

11

10/07/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 13.30

9

12/09/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 14.00

9

11/10/2002

Ajuntament d’Eivissa

10.30 – 13.35

10

07/11/2002

Conselleria d’Educació

16.30 – 18.45

6

28/11/2002

Conselleria d’Educació

16.30 – 18.30

6

13/12/2002

Conselleria d’Educació

10.00 – 12.35

8

 

 

Torna enrere

 
Pàgina inicial