Preliminar / Composició / Òrgans unipersonals / Òrgans col·legiats / Activitats realitzades / Assistència a actes i jornades / Pressupost econòmic / Publicacions / Biblioteca / Informacions del CEIB a la premsa / Annexos / Dossier de premsa / Dossier fotogràfic
 
Torna a l'índex d'activitats
 

 

COMISSIÓ DE PLANIFICACIÓ, CONSTRUCCIONS I EQUIPAMENT

La comissió de planificació, construccions i equipament, durant l'any 2002, s’ha reunit en 3 ocasions, per dur a terme les funcions encomanades. En el decurs d’aquestes sessions s’han tractat, entre d’altres, els temes següents:

·        25 de gener

-         Es continua el treball sobre l’esborrany d’informe sobre els projectes de reglament orgànic de centre. El president informa del procediment que s'ha seguit per elaborar els dos esborranys d'informe sobre el projecte de decret de reglament orgànic de centres d'infantil i de primària i del reglament orgànic d'institut d'ensenyament secundari, que aquest dia se sotmeten a consideració de la comissió.

El president recorda la tramitació que s'ha duit a terme després de la reunió de la comissió del 27 de novembre passat:

a)      La comissió permanent, reunida l'11 de desembre de 2001, va acordar que el president sol·licitàs al conseller d'Educació i Cultura l'ampliació en un mes del termini per poder redactar i aprovar els informes sobre els reglaments orgànics.

b)      El conseller d'Educació i Cultura, el 27 de desembre, va acordar l'ampliació de termini sol·licitada.

c)      La presentació d'esmenes i propostes per a l'informe s'ha pogut fer fins al 20 de desembre, tot i que excepcionalment, i per raons que s'han considerat justificades, s'han admès les que havien arribat fora de termini.

d)      La ponència que ha treballat en l'esborrany dels informes ha estat constituïda per Bernat Sureda Garcia, Jaume March Serra i Macià Garcias Salvà. No s'ha pogut comptar amb la presència de Jaume Cañellas Mut perquè ha estat de baixa per raons de salut, tot i que ha fet el seguiment del debat i ha anunciat que aportarà les seves propostes a la comissió permanent.

e)      La ponència s'ha reunit els dies 21 i 23 de gener i Jaume March ha elaborat sengles esborranys d'informe que des de la secretaria s'ha difós entre tots els membres de la comissió. El principi d'actuació de la ponència ha estat recollir el màxim de suggeriments aportats a través de la fase de presentació d'esmenes, tot i que s'han rebutjat aquelles que semblaven estar en desacord amb la legalitat o la normativa vigent en el camp educatiu.

f)        No obstant el treball d'integració d'esmenes, la ponència ha volgut deixar al debat diverses opcions perquè sigui la comissió qui prengui la decisió que consideri més escaient. No es descarta la possibilitat que aquest plantejament obert es faci arribar a la comissió permanent o al ple.

-         Després de la presentació, es passa a debatre sobre les propostes dels dos informes, tant pel que fa a les propostes generals com a l'articulat dels decrets i dels dos annexos corresponents. També s'acorda que la introducció de l'informe inclogui una reflexió en la qual es valori positivament la redacció dels reglaments orgànics de centre, atesa la seva necessitat com a eina de gestió educativa, tot i que es fa constar que l'anunciada llei de la qualitat educativa del Govern espanyol pot fer inviables alguns dels principis proposats. Igualment, es remarquen els principis que han inspirat les propostes sorgides dels diferents sectors: defensa de la participació de la comunitat educativa, millora de la qualitat de l'ensenyament i perfeccionament dels aspectes legals i tècnics de la norma.

-         Atès que no s'ha pogut acabar la revisió completa dels dos projectes de decret de reglament orgànic, s'acorda convocar una nova reunió de la comissió el dilluns dia 28 de gener.

·        28 de gener

-         Es continua el debat iniciat a la reunió passada sobre l'articulat dels ROC d'educació infantil i primària i d'educació secundària, tant pel que fa als aspectes específics de cada un com de les normes comunes per a ambdós.

Una vegada feta la lectura i l'aprovació dels dos esborranys de documents, que inclou aspectes que queden oberts per a una propera discussió i aprovació, s'acorda

a)      Facultar el ponent Jaume March Serra per a la redacció definitiva dels textos aprovats per la comissió.

b)      Trametre ambdós documents als membres de la comissió permanent perquè els puguin tractar en la reunió de dia 1 de febrer.

·        9 de juliol

-         Referent a l’Informe sobre la proposta de planificació escolar del municipi de Palma (cursos 2001-2002 a 2004-2005), el cap del Servei de Planificació, Bartomeu Cañellas Roca, redactor de la proposta de planificació escolar, informa de la metodologia seguida i del pla elaborat. Una vegada feta la lectura, s’aproven dos esborranys de documents, que inclouen aspectes que queden oberts per a una propera discussió i aprovació.

 

TAULA RESUM DE REUNIONS DE LA COMISSIÓ DE PLANIFICACIÓ, CONSTRUCCIONS I EQUIPAMENT DEL CONSELL ESCOLAR 2002

 

DATA

LLOC

HORARI

ASSISTENTS

25/01/2002

Conselleria d’Educació

16.30 – 18.15

7

28/01/2002

Conselleria d’Educació

10.30 – 14.20

6

09/07/2002

Conservatori de Música i Dansa

10.30 – 14.30

3

 

 

Torna enrere

 
Pàgina inicial